Fönsterrenovering Stockholm - Anlita en expert

Fönster är mycket utsatta byggnadsdelar. När träfönster börjar visa röta väljer många fastighetsägare att byta samtliga fönster utan att först undersöka om detta går att åtgärda på annat sätt.

Vi utför fönsterrenoveringar i Stockholm som ger era fönster nytt liv!

Många rötskador kan ofta lagas med fönsterrenovering, och genom enkla åtgärder kan man förhindra att rötskador uppstår på nytt. Fönsterbyte däremot medför ofta ett mer omfattande kringarbete, som exempelvis byte av smyginklädnader och dylikt.

På Penslar & Fönster har vi lång erfarenhet av fönsterrenoveringar och har utfört ett stort antal fönsterrenoveringar Stockholm med omnejd. 

En komplett fönsterrenovering innebär att fönsterbågarna demonteras och ersätts av fönsterparaplyn i fönsteröppningarna. Fönsterrenoveringen utförs sedan av våra duktiga och erfarna hantverkare på plats i vår verkstad i Nacka där vi har eget snickeri, måleri och glasmästeri.

Fönsterrenovering Stockholm

Vi tar hand om all gammal färg och kitt och bågarna slipas trärena. Vi lagar även eventuella rötskador och gör de byten av bågar som behövs. Därefter är det åter dags för bågarna att kittas om, grundmålas och ytmålas. I fönsterrenoveringen ingår även att vi tar hand om beslag, gångjärn och tätningslister så att fönstret är i nyskick vid återmontering.

Vårt arbete utförs enligt traditionella metoder med moderna verktyg. Mer detaljerad information om hur arbetet utförs hittar ni här.

Så har ni gamla slitna träfönster, kontakta oss för offert innan ni beslutar er. Vi utför fönsterenovering i Stockholm med omnejd och kan komma ut för besiktning på plats.

Glasbyte

En fönsterrenovering kan även handla om att göra glasbyten för att uppnå ytterligare funktioner med sina fönster som exempelvis energibesparing, bullerdämpning, brandskydd, säkerhet eller solreducering. Vi har stor kunskap och erfarenhet av dessa olika glas och utför alla de typer av specialrenovering som krävs för detta.

Idag är en vanlig åtgärd för fastighetssägare att byta till energiglas. Målsättningen med denna åtgärd är att skapa bästa möjliga inomhusklimat till lägsta möjliga energiförbrukning och klimatpåverkan. Läs gärna mer om fönsterrenovering med energiglas i Glasbranschföreningens informationsbroschyrer nedan.

Fönsterbeklädnad

Fönsterbeklädnad kan vara ett alternativ till fönsterrenovering. Man kan då bevara den befintliga karmen och innerbågen, och tillverka en ny aluminiumbåge som monteras ihop med den befintliga innerbågen. Karmen bekläds och skyddas av nya aluminiumprofiler.

Offert

Få en kostnadsuppskattning för er fönsterenovering genom att fylla i formuläret nedan.

Det prisförslag som vi lämnar ger en indikation om vad er fönsterrenovering kostar. En skarp offert lämnar vi gärna när vi har tittat på era fönster och har fått exakta mått, materialval samt övriga önskemål avseende renoveringen.

Den lägre prisnivån avser en utvändig målning (rödmarkerat på bild) rengöring av färg och kitt på 50 % av båge och karm, 1 ggr grundmålning, 50% kittning (bågbotten och 30 cm upp på bågsidor), 2ggr färdigmålning, invändigt och mellansidor (blåmarkerat på bild) mattslipas grundmålas och 2ggr färdigmålning.

I den högre prisnivån ingår målning utvändigt (rödmarkerat på bild), rengöring av färg och kitt på 100% av båge och karm, 1ggr grundmålning, 100% kittning, 2ggr färdigmålning, invändigt och mellansidor (blåmarkerat på bild) mattslipas, grundmålas och 2ggr färdigmålning.

Steg 1 - Ange dina kontaktuppgifter

Ni måste fylla i alla fält för att kunna beräkna kostnaden

Steg 2 (Valfritt) - Ladda upp bilder på era fönster

...

Steg 3 - Välj den/de fönstertyper som bäst överensstämmer med era fönster och ange hur många ni vill renovera av varje typ.

Ni måste ange värden i alla fält för att kunna beräkna kostnaden

Kostnadsuppskattning

Lightrenovering

I denna nivå ingår en utvändig målning (rödmarerat på bild, se ovan) rengöring av färg och kitt på 50 % av båge och karm, 1 ggr grundmålning, 50% kittning (bågbotten och 30 cm upp på bågsidor), 2ggr färdigmålning, invändigt och mellansidor (blåmarkerat på bild) mattslipas grundmålas och 2ggr färdigmålning.

Penslar & Fönster standard renovering

I denna nivå ingår målning utvändigt (rödmarkerat på bild, se ovan), rengöring av färg och kitt på 100% av båge och karm, 1ggr grundmålning, 100% kittning, 2ggr färdigmålning, invändigt och mellansidor (blåmarkerat på bild) mattslipas, grundmålas och 2ggr färdigmålning.

* Detta är en prisuppskattning. Vi ber er kontakta oss för att får en skriftlig offert på er fönsterrenovering.

Genom att klicka på "BEGÄR SKRIFTLIG OFFERT" samtycker ni till att vi får rätt att kontakta er med frågor kring er offert.

Något gick fel! Vi ber dig ringa eller mail oss för en offert.

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Penslar & Fönster i Stockholm AB

  • Stubbsundsvägen 3
  • 13141 NACKA
  • 08 - 656 47 15
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Kontaktformulär

Fyll i formuläret och skicka in
så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!