Fönsterrenovering Stockholm - BRF & Företag

Fönsterrenovering Stockholm – anlita en expert.

Fönster är mycket utsatta byggnadsdelar. När träfönster börjar visa röta väljer många fastighetsägare att byta samtliga fönster utan att först undersöka om detta går att åtgärda på annat sätt. Vi renoverar fönster i Stockholm och kommer gärna ut och besiktar era träfönster.

Fönsterrenoveringar för bostadsrättsföreningar i Stockholm

brf fönsterrenovering stockholm

Fönsterrenoveringar för företag i Stockholm

Företag fönsterrenovering stockholm

Rådgivning mot konsulter och arkitekter i Stockholm

Fönsterrenoverare i Stockholm

Vi utför fönsterrenoveringar i Stockholm som ger era fönster nytt liv!

Många rötskador kan ofta lagas med fönsterrenovering, och genom enkla åtgärder kan man förhindra att rötskador uppstår på nytt. Fönsterbyte däremot medför ofta ett mer omfattande kringarbete, som exempelvis byte av smyginklädnader och dylikt.

På Penslar & Fönster har vi lång erfarenhet av fönsterrenoveringar och har utfört ett stort antal fönsterrenoveringar Stockholm med omnejd.

En komplett fönsterrenovering innebär att fönsterbågarna demonteras och ersätts av fönsterparaplyn i fönsteröppningarna. Fönsterrenoveringen utförs sedan av våra duktiga och erfarna hantverkare på plats i vår verkstad i Nacka där vi har eget snickeri, måleri och glasmästeri.

Vi tar hand om all gammal färg och kitt och bågarna slipas trärena. Vi lagar även eventuella rötskador och gör de byten av bågar som behövs. Därefter är det åter dags för bågarna att kittas om, grundmålas och ytmålas. I fönsterrenoveringen ingår även att vi tar hand om beslag, gångjärn och tätningslister så att fönstret är i nyskick vid återmontering.

Vårt arbete utförs enligt traditionella metoder med moderna verktyg. Mer detaljerad information om hur arbetet utförs hittar ni här.

Så har ni gamla slitna träfönster, kontakta oss för offert innan ni beslutar er. Vi utför fönsterrenovering i Stockholm med omnejd och kan komma ut för besiktning på plats.

Renovera fönstren och byt glasen.

En fönsterrenovering kan även handla om att göra glasbyten för att uppnå ytterligare funktioner med sina fönster som exempelvis energibesparing, bullerdämpning, brandskydd, säkerhet eller solreducering. Vi har stor kunskap och erfarenhet av dessa olika glas och utför alla de typer av specialrenovering som krävs för detta.

Idag är en vanlig åtgärd för fastighetsägare att byta till energiglas. Målsättningen med denna åtgärd är att skapa bästa möjliga inomhusklimat till lägsta möjliga energiförbrukning och klimatpåverkan. Läs gärna mer om fönsterrenovering med energiglas i Glasbranschföreningens informationsbroschyrer nedan.

Fönsterrenovering Energiglas 1 (pdf)
Fönsterrenovering Energiglas 2 (pdf)

Renovering av Träfönster: En Guide till Fönsterrenovering i Stockholm.

När träfönster börjar visa tecken på slitage, behöver de inte nödvändigtvis bytas ut. Med rätt tekniker och verktyg kan fönstren renoveras och återställas till sin forna glans. Fönsterrenovering i Stockholm har blivit en populär tjänst, särskilt med tanke på stadens rika historia av vackra träbyggnader och traditionella träfönster.

  1. Bedömning av skicket: All fönsterrenovering börjar med en noggrann bedömning av fönstrets skick. Experter tittar på eventuella rötskador, sprickor eller andra skador på träet. De ser även över färgens skick och fönstrets tätning.
  2. Demontering: För en fullständig fönsterrenovering i Stockholm demonteras ofta fönstret helt. Detta innebär att fönsterbågarna tas bort, glaset tas ut försiktigt, och alla beslag och gångjärn avlägsnas.
  3. Rengöring och slipning: All gammal färg, kitt och orenheter tas bort från träytan. Bågarna slipas sedan för att skapa en slät yta, redo för behandling.
  4. Reparation av skador: Rötskador, sprickor och andra defekter i träet behandlas och reparerades. I vissa fall kan det vara nödvändigt att byta ut skadade delar av fönsterbågen.
  5. Kittning och målning: När bågen är reparerad och förberedd appliceras nytt kitt runt fönsterrutan. Efter kittningen grundmålas fönstret, följt av ytmålning. Många gånger väljer man en färg som är trogen byggnadens ursprungliga stil, men det finns också möjligheter att uppdatera fönstrets utseende med nya färgval.
  6. Återmontering: Slutligen monteras fönstret tillbaka med beslag, gångjärn och eventuella nya tätningar.

Genom att investera i fönsterrenovering i Stockholm kan fastighetsägare bevara det historiska värdet av sina byggnader samtidigt som de njuter av moderna bekvämligheter som bättre isolering och säkerhet. Så, nästa gång dina träfönster behöver en uppdatering, överväg renovering som ett hållbart och estetiskt tilltalande alternativ.